Založ si blog

Nové príležitosti pre marketérov a bloggerov v Poprade

Tento týždeň som od pár známych, ktorí sledujú naše aktivity vo feegloo campe v Poprade, dostal otázku: Ako sa nám darí hľadať ľudí na pozície okolo komunikácie a marketingu?

 

Štatisticky by to nemal byť žiadny problém. V Poprade majú svoje detašované pracoviská dve univerzity a špecializujú sa práve na ekonomiku a marketing. Možno tu máme najviac vyštudovaných ekonómov a marketérov na hlavu.

 

Realita je však krutá. Študenti v Poprade študujú ekonomiku a marketing preto, lebo mať vysokoškolský titul sa oplatí. No a v meste sa dajúprakticky študovať len tieto odbory. S marketingom je to o to horšie, že pre marketing sa treba tak trocha aj narodiť a vysoká škola vám viacmenej iba pridá punc marketéra.

 

Pracovné pohovory s ľudmi, ktorí vyštudovali niečo, čo podľa osobných predpokladov študovať nemali, sú potom vcelku komické, niekedy smutné,ale hlavne zaberú mnoho času. Preto už dnes nerobíme klasické pracovné pohovory, ale každého záujemcu posadíme pred počítač a dáme mu konkrétne úlohy. Niekto zostane a niekto sa už po dvadsiatich minutách postaví a odchádza preč. Pozor, nám tento prístup funguje výborne! Možno to poslúži aj iným firmám ako návod na ušetrenie množstva času rozprávaním sa s uchádzačmi „o ničom“.

 

No ale späť k téme. Je to už asi rok, čo sme oficiálne otvorili feegloo CAMP. Medzitým sme rozbehli viacero projektov, ktoré postupne napredujú a expandujú za naše hranice, pracovný tím sme rozšírili o naozaj šikovných ľudí a vystriedalo sa u nás už niekoľko zahraničných študentov na stážach.

 

Dnes máme opäť záujem nechať náš tím o čosi povyrásť, a preto hľadáme nebojácnych bloggerov s otvorenou mysľou a marketérov milujúcich online maketing. Prax nie je podmienkou, dôležitá je inklinácia k danej problematike, aj vo voľnom čase.

 

Teda ak snívate o práci bloggera alebo online marketéra, nemáte nastavenú nevyhnutnú podmienku, že zaujímavá práca je iba v Bratislave, ste schopný pracovať samostatne a túžite po osobnom raste, spojte sa s nami; radi vás privítame. info(@)feegloo.com.

Dočasný výpadok zákaziek? Dobrých zamestnancov neprepúšťajte, požičajte ich iným firmám

20.02.2013

Určite ste si už prepočítavali, aké neekonomické je prepúšťať zamestnancov, ktorých dočasne nepotrebujete a potom ich znova prijímať keď je práce vyše hlavy. Takýto prístup nepomáha nikomu ani zamestnávateľovi, ani zamestnancom. Ako ale vydržať ten tlak, keď sa chvíľu nedarí a nikto presne nevie kedy sa opäť začne. Vtedy sú všetky náklady omnoho [...]

Čo potrebujú firmy a čo potrebujú ľudia?

12.02.2013

Realita slovenského trhu nás prinútila spustiť projekt v oblasti ľudských zdrojov (tzv. HR). Problémom č. 1 je, že najznámejšie pracovné portály už roky nerobia nič iné iba vyberajú od firiem peniaze za zverejnenie pracovných príležitostí a potom ich nechajú bombardovať nezmyselnými dopytmi uchádzačov, ktorí sa na danú pracovnú pozíciu vôbec nehodia. Okrem toho [...]

Aj vy zamestnávate ľudí?

08.02.2013

Pravdepodobne ešte stále využívate starý spôsob hľadania zamestnancov formou zadávanie inzercie. Je jedno či je platená alebo neplatená, zaručene vás obťažuje to množstvo žiadostí, ktoré sú na míle vzdialené od vašich potrieb. Niet sa čomu diviť, na Slovensku pripadá na jedno pracovné miesto 115 nezamestnaných. Vďaka moderným technológiám už môžete hľadať [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10476x
Priemerná čítanosť článkov: 2095x

Autor blogu

Kategórie