Založ si blog

Čo potrebujú firmy a čo potrebujú ľudia?

Realita slovenského trhu nás prinútila spustiť projekt v oblasti ľudských zdrojov (tzv. HR).

Problémom č. 1 je, že najznámejšie pracovné portály už roky nerobia nič iné iba vyberajú od firiem peniaze za zverejnenie pracovných príležitostí a potom ich nechajú bombardovať nezmyselnými dopytmi uchádzačov, ktorí sa na danú pracovnú pozíciu vôbec nehodia. Okrem toho medzi sebou vo veľkom kopírujú pracovné ponuky len aby pôsobili ako úspešní portál a dokázali presvedčiť potenciálnych klientov. Vedľajším efektom je dojem, že voľnej práce je strašne veľa.

Problém č. 2 je, že i napriek neutešenému stavu čo sa týka nezamestnanosti, na trhu práce len akosi ťažko nájdete správnych a zapálených ľudí.

Osobne môžem povedať, že zamestnanec, ktorého sme prijali na základe inzercie v platenej službe sa u nás aj tak väčšinou dlho neohrial a počet uchádzačov bol porovnateľný možno ešte menší ako z neplatenej inzercie.

Trocha sme nad týmto problémom premýšľali a začali sme konať. Rozhodli sme sa, že pripravíme projekt, ktorý zlikviduje všetky spomínané neduhy. Ako na to? No jednoducho opačne.

Čo chce firma? Firma nechce zadávať inzerát, čakať na to, kto sa jej ozve a modliť sa aby sa jej ozval aspoň niekto vhodný. Firma potrebuje zamestnanca hneď a takého ako si vyberie, nie ako sa jej ozve.

Čo chcú ľudia? Chceli by vedieť o každej pracovnej príležitosti, ktorá by sa ich mohla týkať. Určite sa nechcú celé dni prehrabávať v množstve ponúk, z ktorých sú už mnohé dokonca neaktuálne. Proste ľudia chcú vedieť o všetkých ponukách, ktoré sú čerstvé a hodia sa im.

Čiže, keď si to takto rozoberiete, celé je to vlastne opačne ako to doteraz fungovalo. Nevieme a ani netušíme, prečo známe portály dodnes neotočili svoj obchodný model, no my vo workingpark.com to máme otočené od začiatku. Okrem toho pripravujeme na spustenie mnoho nových vecičiek, ktoré pomôžu obom stranám, to si ale necháme na neskôr.

Po pár mesiacoch od spustenia služby workingpark.com už disponujeme tisíckami registrovaných uchádzačov o prácu, ktorých firmy dokážu okamžite kontaktovať či už individuálne alebo hromadne. Výhody internetovej komunikácie môžu byť takto využité naplno.

 

Nové príležitosti pre marketérov a bloggerov v Poprade

14.06.2013

Tento týždeň som od pár známych, ktorí sledujú naše aktivity vo feegloo campe v Poprade, dostal otázku: Ako sa nám darí hľadať ľudí na pozície okolo komunikácie a marketingu? Štatisticky by to nemal byť žiadny problém. V Poprade majú svoje detašované pracoviská dve univerzity a špecializujú sa práve na ekonomiku a marketing. Možno tu máme najviac [...]

Dočasný výpadok zákaziek? Dobrých zamestnancov neprepúšťajte, požičajte ich iným firmám

20.02.2013

Určite ste si už prepočítavali, aké neekonomické je prepúšťať zamestnancov, ktorých dočasne nepotrebujete a potom ich znova prijímať keď je práce vyše hlavy. Takýto prístup nepomáha nikomu ani zamestnávateľovi, ani zamestnancom. Ako ale vydržať ten tlak, keď sa chvíľu nedarí a nikto presne nevie kedy sa opäť začne. Vtedy sú všetky náklady omnoho [...]

Aj vy zamestnávate ľudí?

08.02.2013

Pravdepodobne ešte stále využívate starý spôsob hľadania zamestnancov formou zadávanie inzercie. Je jedno či je platená alebo neplatená, zaručene vás obťažuje to množstvo žiadostí, ktoré sú na míle vzdialené od vašich potrieb. Niet sa čomu diviť, na Slovensku pripadá na jedno pracovné miesto 115 nezamestnaných. Vďaka moderným technológiám už môžete hľadať [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10471x
Priemerná čítanosť článkov: 2094x

Autor blogu

Kategórie